Safari - køb den rigtige kikkert

oprettet d. under Tips & Tricks

Kikkertgrossisten.dk får jævnligt henvendelser fra danskere som skal på safari, og som ønsker hjælp til at vælge den bedste kikkert til turen. Med udgangspunkt i disse henvendelser, har vi samlet nogle anbefalinger som vi giver videre.

 

Kikkert og Safari
 

  1. Vælg en vandtæt kikkert. Så dugger den ikke ved temperaturskift eller i fugtigt vejr. Samtidig er den sikret mod støv på indersiden. 
  2. Vælg en håndkikkert med minimum 8x og maximum 10x forstørrelse. Højere forstørrelse vil kræve, at du benytter et stativ eller anden form for støtte. 
  3. Kikkerten bør ikke være for stor
  4. Kikkerten bør ikke veje for meget
  5. Vælg en kvalitetskikkert. Så forbedrer du chancen for en god oplevelse. Husk, at kikkerten er en forlængelse af dine øjne og skal være i orden. 
  6. Vælg en lysstærk kikkert. På safari skal kikkerten også kunne anvendes i skumring. Derfor er det vigtigt, at du vælger en lysstærk kikkert som giver et godt og klart billede. Sørg derfor for, at kikkerten har Bak-4 prismer og fuld multicoating på alle linser. 
  7. Nogle kikkerter fra Vortex Optics kan udstyres med en doubler, så forstørrelsen kan øges. Derved kan håndkikkerten også anvendes som en udsigtskikkert. 
  8. Med bring din egen kikkert, så du ikke skal dele med andre. 

 

Børn og kikkert
Mindre børn under 9 år kan med fordel anvende en mono-kikkert (8x25 eller 8x36) som ikke vejer ret meget og fylder lidt. Flere modeller kan fastgøres i bæltet, når de ikke bruges.

 

Et par ekstra tip!
Medbring også et forstørrelsesglas, så du kan se nærmere på fx biller, termitter, laver, blomster m.v. Et godt forstørrelsesglas koster ikke ret meget, men kan være med til at give dig en fantastisk oplevelse.

En natkikkert kan også med fordel medbringes. Så kan du se hvilke dyr, der bevæger sig rundt om lejren, når det er blevet mørkt.

 

Vil du vide mere?
Kontakt Kundeservice, hvis du har brug for råd og vejledning i forbindelse med valget af kikkert.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar